dobroge.tv

Live

Semn de carte - ediția 406

02 mai 2021
Publicitate

Țânțarul - Timothy C. Winegard

O lucrare inedită de nonficțiune narativă ce ne pune la dispoziție o perspectivă dramatică și cu totul nouă asupra istoriei omenirii, dovedind cum, de-a lungul a mii de ani, țânțarul a fost cea mai puternică forță care a determinat soarta lumii. 

De ce a fost ginul tonic cocktailul preferat de coloniștii englezi din India și Africa? Cui ar trebui să-i mulțumească Starbucks pentru răspândirea sa globală? Ce a pus capăt Cruciadelor? De ce și-a cedat Scoția suveranitatea în favoarea Angliei? Care a fost arma secretă a lui George Washington în timpul Revoluției Americane? 

Răspunsul la toate aceste întrebări – și la multe altele – este țânțarul. Țânțarul a deviat destinele unor imperii și națiuni, a năruit și a distrus economii și a decis rezultatul unor războaie importante, ucigând până acum aproape jumătate din umanitate – un număr estimativ de 52 de miliarde de oameni din totalul de 108 miliarde care au viețuit de-a lungul existenței noastre relativ scurte. 

Fiind cel mai puternic vector de exterminare pe care l-a cunoscut vreodată omenirea, țânțarul și seria sa de flageluri devastatoare – printre care malarie, West Nile, Zika, febră denga și febră galbenă – au jucat un rol mai important în modelarea istoriei noastre decât orice altă creatură vie cu care împărțim acest sat global.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233